Functie

Mechanische afsluiting biedt de meest effectieve oplossingHet cruciale onderdeel van de SoloDiesel-tankafsluiter, die gegarandeerd voorkomt dat er verkeerd wordt getankt, bestaat uit vijf veiligheidsbeugels, die de diameter van de tankpistoolmond herkennen.

Wanneer u probeert het smallere mondstuk van een benzinetankpistool in de bredere opening van een dieseltank te steken, zal SoloDiesel dit voorkomen door middel van de bovengenoemde veiligheidsbeugels. Hierdoor wordt de toegang tot de brandstoftank geblokkeerd. Anderzijds vergemakkelijkt SoloDiesel de toegang voor het mondstuk van het dieseltankpistool dat wél de juiste diameter heeft. SoloDiesel staat tevens garant voor een snelle tankstop, omdat het niet nodig is de tankdop los- en weer vast te draaien.

De inwendige klep van de SoloDiesel sluit automatisch de tankopening af na het tanken en garandeert, in overeenstemming met alle Europese standaarden, de vereiste ventilatie of drukregulatie in de tank. Uiteraard is de SoloDiesel-tankafsluiter geheel vervaardigd in overeenstemming met alle Europese standaarden en kan deze de bestaande tankdop vervangen.

TankgemakHebt u ooit naar Formule 1-races gekeken en is het u opgevallen hoe snel een racewagen wordt bijgetankt zonder de tankdop te hoeven los- en weer vastdraaien tijdens de korte pitsstops?

Hoewel de SoloDiesel-tankafsluiter de primaire functie heeft te voorkomen dat dieselvoertuigen de verkeerde brandstof (benzine) tanken, bezit de SoloDiesel-tankafsluiter óók een vergelijkbaar klepsysteem. Op het moment dat u het tankpistoolmondstuk in de tankopening steekt, gaat de klep open en wanneer u het tankpistoolmondstuk eruit trekt, gaat de klep automatisch weer dicht.

De SoloDiesel-tankafsluiter staat derhalve garant voor een snelle en soepele tankstop en voorkomt gegarandeerd dat er verkeerd wordt getankt.
Copyright 2012, Solodiesel