Voorkomt verkeerd tanken dankzij fysieke barriere

Bespaart u geld en voorkomt tijdverspilling

Is eenvoudig te monteren en verkort de tankstop

Voldoet aan alle EG-standaarden

Kan leiden tot lagere verzekeringspremies

Biedt milieuvoordelen...geen vervuiling, geen afval

Feiten & statistieken

Een op de vijf automobilisten tankt verkeerdWaarom is er een SoloDiesel-tankafsluiter nodig, die voorkomt dat er benzine in de tank van dieselvoertuigen terecht komt?

Omdat een op de vijf eigenaren van een dieselvoertuig ten minste een keer in zijn of haar leven verkeerd tankt – ook al denkt u dat het u niet zal overkomen. Marktonderzoek laat zien dat een op de twee automobilisten iemand kent die verkeerd heeft getankt. Er zijn 65 miljoen dieselvoertuigen in de EU en elk jaar raken er 1 miljoen voertuigen beschadigd ten gevolge van verkeerd tanken.

Hoge kostenEigenaren betalen rond 900 miljoen euro in totaal voor reparatie en een extra 100 miljoen euro gaat naar bijkomende kosten, zoals huur van een vervangend voertuig.

De SoloDiesel-tankafsluiter kost ongeveer net zo veel als een tank brandstof. Verkeerd tanken kost u ten minste 130 euro en in extreme gevallen zelfs duizenden euro’s. De EU-statistieken laten zien dat de gemiddelde reparatiekosten van een benzine-aangedreven dieselmotor variëren van 6.000 tot 8.000 euro. Dit betekent dat in het ergste geval uw reparatiekosten kunnen oplopen tot 15.000 euro.

Verstrooidheid komt duur te staanIn Groot-Brittannië, waar 43 procent van de voertuigen bestaat uit diesels, worden jaarlijks 155.000 voertuigen naar de garage gesleept ten gevolge van verkeerd tanken. Er wordt elke 3,5 minuut oftewel 400 keer per dag verkeerd getankt. Ten gevolge van verkeerd tanken moet alleen al in Groot-Brittannië jaarlijks 7,5 miljoen liter “vuile” onbruikbare brandstof ecologisch verantwoord worden afgevoerd.

Verkeerd tanken gegarandeerd voorkomenSoloDiesel is geschikt voor 95% van alle automerken. Wat nog belangrijker is: SoloDiesel is de enige tankafsluiter die verkeerd tanken gegarandeerd voorkomt.

De SoloDiesel-tankafsluiter biedt bescherming tegen verkeerd tanken aan nieuwe en oudere modellen dieselvoertuig, zelfs dieselvoertuigen van voor 1980.
Copyright 2012, Solodiesel