Voorkomt verkeerd tanken dankzij fysieke barriere

Bespaart u geld en voorkomt tijdverspilling

Is eenvoudig te monteren en verkort de tankstop

Voldoet aan alle EG-standaarden

Kan leiden tot lagere verzekeringspremies

Biedt milieuvoordelen...geen vervuiling, geen afval

Wat te doen?

Wat moet u doen bij verkeerd tanken?Regel 1: start de motor niet. Rijd onder geen enkel beding met een voertuig dat verkeerde brandstof in de tank heeft, nog geen meter.

Hoe langer u rijdt, hoe groter de schadeEen dieselmotor reageert wezenlijk anders op benzine. Meteen bij de start zal de pomp brandstof opzuigen die, in tegenstelling tot diesel, smeervermogen mist. De beweegbare onderdelen van de motor zullen derhalve tegen elkaar schuren en beschadigd raken. Hoe langer u rijdt, hoe groter de slijtage en hoe groter de schade. Tot een paar duizend euro aan toe.

Ontgrendel de portieren nietBij de nieuwste dieselvoertuigen is extra voorzichtigheid geboden en mogen de portieren onder geen enkel beding worden ontgrendeld met de afstandsbediening of sleutel. Ontgrendeling start namelijk automatisch de voorverwarmingscyclus voor start van de motor; de pomp spuit brandstof in de motor en het gloeipatroon begint voor te gloeien.

Start de motor nietNadat u hebt bemerkt verkeerd te hebben getankt, voorkomt u dat de motor wordt gestart of zet u deze onmiddellijk af en belt u een sleepdienst. De auto zal naar een garage worden gebracht om de brandstof eruit te pompen en de beweegbare onderdelen te reinigen, te smeren of, indien nodig, te vervangen.

Voorkom deze vergissing in de toekomst: monteer de SoloDiesel-tankafsluiter op de tankhals en de afsluiter zal gegarandeerd voorkomen dat u ooit nog verkeerd tankt.
Copyright 2012, Solodiesel