Fouttankers zijn hardleers

16.01.2015

Fouttankers zijn hardleers


Bijna één op de vijf Nederlanders heeft wel eens verkeerde brandstof getankt. Eén procent van de slachtoffers leert hier kennelijk niets van en is zo hardleers, dat ze daarna nogmaals in de fout gaan en hun auto wederom aan de kant moeten zetten.


Met name dieselrijders letten niet goed op en gooien per ongeluk benzine in hun tank, blijkt uit onderzoek in opdracht van Route Mobiel. „Wanneer je dat bij een dieselauto, uitgerust met elektronische regeling, doet en gaat rijden, roep je de ellende over je af. In het ergste geval kan je hele brandstofsysteem in de vernieling worden gereden”, zegt Edward Reinderts van de pechhulpverlener.


„Zelfs als het maar een litertje is, kan er al veel schade worden aangericht. De wat oudere dieselmotoren kunnen wat dat betreft meer hebben. Ons advies is helemaal niet te rijden als je door hebt verkeerd te hebben getankt”, aldus Reinderts. „Tanken in het buitenland vergroot de kans op fouten door buitenlandse benamingen voor diesel of benzine. Naast taalbarrières ontstaat er ook vaak verwarring bij automobilisten door een ongebruikelijke opstelling van pomp of het brandstofpistool”, aldus de zegsman.


Bron; de Telegraaf.
Copyright 2012, Solodiesel