Velg bilmerke:
Velg bilmodell:

FAQ


 Hva er SoloDiesel?
SoloDiesel er en ny innovasjon som fungerer som den perfekte erstatning for det originale tanklokket på drivstofftanken. SoloDiesel har også to tilleggsfunksjoner: 1) Fysisk hinder mot feilfylling av bensin på dieseltanker, og 2) at tanken fylles raskere uten at tanklokket må skrues av.

 Hvordan fungerer SoloDiesel?
I SoloDiesel-tanklokket sitter det fem mothaker som er tilpasset diameteren på drivstoffpistolen. Diameteren på en dieselpistol er større enn på en bensinpistol, og dersom du forsøker å sette inn en bensinpistol, vil mothakene på SoloDiesel-tanklokket fungere som en fysisk hindring. På den annen side vil en dieselpistol passe perfekt og gjøre drivstoffylling raskt og enkelt.

 Hvor slitesterkt er et SoloDiesel-tanklokk?
SoloDiesel vil beskytte bilen din mot feilfylling i hele bilens levetid.

 Hvordan oppstår feilfylling?
Diameteren på bensinpistolen er smalere enn dieselpistolen. Dette gjør det fysisk mulig å få plass til en bensinpistol i åpningen på en dieseltank, og dermed fylle feil drivstoff på tanken. Stress, telefonsamtaler og hyppig bytte av kjøretøyer er de vanligste årsakene til at det fylles feil drivstoff på tanken.

 Hvorfor skader feil drivstoff bilen?
Bensin ødelegger smøringsprosessen i en dieselmotor og forårsaker skade på metalldelene. Dette kan føre til alvorlige skader på drivstoffpumpen og innsprøytingssystemet. Dersom motoren kjøres med feil drivstoff, kan det føre til at dieselmotoren blir ødelagt. Etter at tanken har blitt tømt for bensin, må alle pakninger og filtre samt hele systemet for drivstoffinjeksjon sjekkes, da det er disse komponentene som oftest ødelegges ved feilfylling.

 Hva koster feilfylling?
Dersom du oppdager problemet med en gang, kan du holde kostnadene på et minimum. I beste fall (dersom du ikke allerede har låst opp bilen – i nyere biler startes forberedelsen til tenning, gløding av tennplugger og innsprøyting av drivstoff i systemet for direkteinjeksjon etc. idet du låser opp bilen) – må du bare dekke kostnadene for å få pumpet ut drivstoffet og destruksjon av denne – samt kostnaden for bensinen du har fylt. Dette koster i gjennomsnitt 4000 kroner. Dersom du ikke oppdager feilfyllingen før du starter bilen, er det stor sjanse for skade på både motor og dieselpumpe. Reparasjonen av disse delene kan fort overstige 80.000 kroner. Vi har eksempler på reparasjonskostnader over 100.000,- kroner. For ikke å snakke om problemer og kostnader knyttet til at du ikke kan bruke bilen.

 Hvor vanlig er feilfylling?
I gjennomsnitt forekommer det over én million feilfyllinger hvert år bare i Europa, og reparasjonskostnadene for feilfylling er samlet på flere milliarder euro. Minst hver femte person har fylt feil drivstoff på bilen, og annenhver person kjenner noen som har opplevd dette.

 Hvem er det som oftest fyller feil drivstoff på bilen?
All statistikk viser at feilfylling ikke er relatert til verken kjønn, intelligens, utdanningsnivå eller status, men vanligvis skyldes stress og høyt tempo i hverdagen. Feilfylling kan derfor skje alle.

 Er fargene på drivstoffpistolene standardisert?
I de fleste land er det slik at bensinpistolene er merket med grønt, mens dieselpistolene er svarte – men dette gjelder ikke alle land. Med introduksjon av nye drivstofftyper på markedet, blir det stadig flere farger på drivstoffpistolene, noe som igjen skaper økt forvirring for brukerne.

 Er diameteren på bensin- og dieselpistoler standardisert?

I henhold til standard EN 13012 er diameteren på bensinpistoler lik på alle bensinstasjoner. Bensinpistolene er smalere enn dieselpistolene, og har en standarddiameter på 21 mm. Dieselpistolen har en større diameter med 25 mm. Hva gjør jeg hvis jeg fyller feil drivstoff på tanken?

Dersom du oppdager at du har fylt feil drivstoff på tanken, må du ikke starte motoren! Dersom du har kjørt bilen etter feilfyllingen, må du stoppe bilen umiddelbart! I nyere biler vil også det å låse opp dørene (sentrallåsen i nyere biler igangsetter forberedelsen til tenningen: tennpluggene varmes opp og det sprøytes inn drivstoff i systemet for direkteinjeksjon, etc.) være like skadelig, og du bør absolutt ikke trykke på ”lås opp”-knappen på nøkkelen!

Så snart du oppdager feilen, bør du ringe et bergingsselskap. Disse vil pumpe ut og deponere drivstoffet i henhold til gjeldende regelverk. På bilverkstedet sjekker de også alle pakninger og filtre, da disse delene kan skades selv om bilen ikke engang har blitt startet etter feilfyllingen. Er feilfylling skadelig for miljøet?
Dersom bensin blandes med diesel oppstår det en drivstoffblanding som er skadelig for miljøet dersom den ikke håndteres riktig på et avfallsanlegg.

 Dekkes feilfylling av forsikringen?
De fleste forsikringsselskaper dekker ikke i utgangspunktet kostnader tilknyttet feilfylling da dette ikke betraktes som ulykker. Derfor har de fleste forsikringsselskaper en ansvarsfraskrivelsesklausul som stadfester at de ikke dekker skader relatert til feilfylling.

 Passer SoloDiesel til alle typer kjøretøyer?
Tanklokket SoloDiesel passer alle kjøretøytyper, både personbiler og nyttekjøretøy (varebiler og lastebiler). Med åtte tanklokktyper fra SoloDiesel kan vi garantere beskyttelse mot feilfylling for ca 95 % alle dieselbiler.

 Hvordan monteres SoloDiesel?
Monteringen av SoloDiesel-tanklokket på drivstofftankåpningen er enkel, og du trenger kun å montere lokket én gang. Alt du trenger å gjøre er å fjerne det originale tanklokket og erstatte det med SoloDiesel-tanklokket i henhold til vedlagte instruksjon. Vi anbefaler at du tar en titt på videoinstruksjonene her.

 Må man ha spesialkunnskaper eller -verktøy for å montere tanklokket?
Man trenger ikke spesialverktøy eller -kunnskap for å montere SoloDiesel-tanklokket. Vennligst se hvordan du monterer tanklokket i denne videoen.

 Hvilken funksjon har tilleggssylinderen?
Før du monterer SoloDiesel-tanklokket må du sjekke innsiden på tankrøret. Dersom tankrøret har en innebygd klaff, må du sette inn tilleggssylinderen, (det sorte røret). Deretter kan du skru på SoloDiesel-tanklokket. Følg prosedyren for plassering av tilleggssylinderen i denne videoen.

 Hvilke fordeler har et SoloDiesel-tanklokk i forhold til det originale tanklokket?
SoloDiesel er unik på grunn av to viktige prinsipper:
  • 1) Det forhindrer fysisk at man kan fylle feil drivstoff.
  • 2) Det gjør det raskt og enkelt å fylle drivstoff uten å skru av tanklokket.

På alle andre måter skiller ikke SoloDiesel seg fra andre tanklokk, og har funksjoner som ventilasjon og trykkregulering i tanken. I tillegg er tanklokket selvsagt i overensstemmelse med alle europeiske standarder. Hvem produserer SoloDiesel-tanklokket?
SoloDiesel produseres av Arex d.o.o., et slovensk selskap som har lang erfaring i å utvikle og produsere høykvalitetsprodukter til bil- og militærindustrien. Du kan besøke selskapets nettside her.

 Fungerer SoloDiesel overalt?
SoloDiesel-tanklokket kommer i Åtte modeller som alle beskytter mot feilfylling. De fungerer uansett hvor du er i verden. Diameteren på drivstoffpistolene er standardisert, noe som innebærer at dette tanklokket vil beskytte kjøretøyet ditt på alle bensinstasjoner.

 Hva koster SoloDiesel-tanklokket?
Prisen på SoloDiesel-tanklokket finner du i nettbutikken på hjemmesiden vår: www.solodiesel.eu. Veiledende pris i Danmark, Sverige og Norge er kr 495,-. Dersom du har en stor bilpark, kan vi tilby rabatter. Vi anbefaler derfor at selskaper kontakter oss via skjemaet for selskaper som du finner her.

 Hvorfor er SoloDiesel utformet kun for dieselkjøretøyer?
Bensinpistolen er smalere enn dieselpistolen, og det samme er tankåpningene. Dette betyr at det er fysisk mulig å fylle bensin på en dieselbil, mens det er betraktelig vanskeligere å fylle diesel på en bensinbil da dieselpistolen som oftest ikke får plass i åpningen. Statistikkene viser at 95 prosent av tilfeller med feilfylling skjer på dieselbiler.

 Hvor kan jeg få kjøpt SoloDiesel?
En kan bestille SoloDiesel via nettbutikken på hjemmesiden vår: www.solodiesel.no eller hos en av våre mange forhandlere. Se forhandleroversikt her.

 Hvordan betaler jeg for SoloDiesel-produktet?
I nettbutikken kan du betale med kreditt- eller debetkort via det mest brukte online betalingssystemet PayPal. Selskaper har mulighet til å gjennomføre kjøp via pro forma-faktura eller på grunnlag av tilbud.

 Er det trygt å kjøpe SoloDiesel-tanklokket på Internett?
SoloDiesels nettbutikk er basert på det siste innen teknologier med vekt på høyest mulig sikkerhetsstandard. Vi stiller strenge krav til sikkerhet og dine private data (bl.a. kredittkortinformasjon og betalingsbetingelser) kan trygt sendes via Internett. Bestillingssystemet vårt online aksepterer derfor kun informasjon fra nettlesere med innebygd databeskyttelse (SSL). I nettbutikken kan du betale med debet- eller kredittkort via PayPal, det vanligste betalingssystemet i verden.

 Er det mulig å sikre hele bilparken mot feilfylling?
Vi tilbyr gjerne beskyttelse av hele bilparken til store selskaper – men da kun for dieselkjøretøyer. Vi anbefaler at du sender oss en liste over dieselkjøretøyene selskapet ditt disponerer via dette skjemaet, eller til e-postadressen vår: post@solodiesel.no og du vil få svar med et pristilbud innen kort tid.

 Kan SoloDiesel brukes på eldre kjøretøyer?
SoloDiesel-tanklokket tilbyr beskyttelse mot feilfylling både på nyere og eldre kjøretøyer. Databasen vår over kjøretøyer som er kompatible med SoloDiesel-tanklokket inneholder mange dieselmodeller som er produsert før 1980.

 Kan SoloDiesel-tanklokket fjernes eller brukes på flere kjøretøy?
SoloDiesel-tanklokket trenger kun å monteres én gang og gir permanent beskyttelse mot feilfylling. Det er like enkelt å fjerne lokket som å feste det. SoloDiesel kan også fjernes og brukes på andre kjøretøyer. Du må bare sjekke at det SoloDiesel-lokket du har passer i de ulike kjøretøyene.

 Er det garanti på SoloDiesel?
Garantien er gyldig i to år fra kjøpsdato. Fakturaen fungerer som garantiseddel.

 SoloDiesel problemer

Vi har fått tilbakemeldinger om problemer med Blow-Back på enkelte biler – at diesel spruter ut ved tanking. Dette kan ha flere årsaker og oftest som en følge av at dieselpistolen ikke er plassert riktig ned gjennom SoloDiesel tanklokket. Noen biler, f.eks VW Golf VI og Skoda Octavia, har dessuten en veldig smal tankrøråpning som forhindrer god luftsirkulasjon. Dette kan også gi Blow-Back om pumpetrykket er høyt.

SoloDiesel passer ca 90 % av alle personbiler. På enkelte bilmodeller er avstanden mellom drivstofflokket og det utvendige karosserilokket så liten, at ved montering av SoloDiesel – som bygger noen mm mer enn originallokket – får en ikke lukket karosserilokket. En bil der vi har erfart dette på er Citroen Berlingo 2010 og nyere.

Det er også noen unntak, som f.eks på Mercedes Benz B-type som har noen hindringer i tankrøråpningen. Her er det nødvendig å løfte dieselpistolen litt opp så den kommer forbi hindringene før tanking starter.