Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki

Izberite znamko vozila:
Izberite model vozila:

Pravna obvestila

© 2009 Copyright Enigma Novo mesto d.o.o.

Vsebinski in ilustrativni material objavljen na www.solodiesel.eu je last podjetja Alara d.o.o. in se ne sme razmnoževati v nobenem primeru, razen za nekomercialne namene (kjer mora vsebovati vsa obvestila o avtorskih pravicah).

Podjetje Alara d.o.o. se bo trudilo po svojih najboljših močeh zagotoviti, da bodo informacije pravilne in posodobljene, vendar podjetje ne prevzema odgovornosti za možne napake pri dostopu do internetne strani, za možne napačne informacije ali možno škodo, nastalo zaradi napačnih informacij. Ima pravico spreminjati vsebino internetne strani brez predhodnega obvestila.

Podjetje Alara d.o.o. bo zbiralo e-poštne naslove in druge informacije na internetni strani z namenom pošiljanja e-novic in poizvedb. Podjetje Alara d.o.o. zagotavlja, da bodo informacije pridobljene na ta način, uporabljene izključno za namene podjetja Alara d.o.o. in ne bodo posredovane drugim nepooblaščenim osebam ali uporabljene za kakršnekoli druge namene.


Izjava o varovanju osebnih podatkov

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV


1. NAMEN TE IZJAVE O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV
1.1 Ta izjava o varovanju osebnih podatkov (“izjava”) opisuje način kako ALARA zbira in obdeluje vaše osebne podatke (“podatki”) ob vašem obisku te spletne strani ali ob osbnem obisku, telefonskem klicu, e-pošti ali drugem načinu komunikacije.
1.2 Ta spletna stran ni namenjena uporabi s strani mladoletnih oseb, in zato ne zbiramo podatke, ki se nanašajo na mladoletne osebe.

2. UPRAVLJAVEC
2.1 ALARA, d.o.o. je upravljavec in odgovoren za vaše osebne podatke (v nadaljevanju tudi “ALARA”, “mi”, “naš” v tej izjavi).
2.2 Imenovali smo osebo za upravljanje s podatki, ki je odgovorna za za vprašanja glede te izjave. Če imate glede te izjave kakršnokoli vprašanje, vključno z zahtevo za uveljavljanje vaših pravic kontaktirajte osebo za upravljanje s podatki s pomočjo spodnjih podatkov.
3. KONTAKTNI PODATKI
3.1 Naši celotni podatki so:
Polno ime pravne osebe: ALARA, trženje, d.o.o.
Ime osebe za upravljanje s podatki: Nadja Kruh
E-mail naslov: nadja@alara.si
Naslov: Seidlova 11, 8000 Novo mesto, Slovenija
3.2 V vsakem trenutku imate pravico podati pritožbo Informacijskemu pooblaščencu (IP), slovenskemu nadzornemu organu za področje zaščite osebnih podatkov (www.ip-rs.si). Vendar pa bomo hvaležni za priložnost, da lahko vaše pomisleke obravavamo preden se obrnete na IP, zato vas vljudno naprošamo, da se najprej obrnete na nas.
4. SPREMEMBE V IZJAVI O VAROVANJU ODSEBNIH PODATKOV IN VAŠI OBVEZNOSTI, DA NAS O SPREMEMBAH OBVESTITE
4.1 Ta verzija je bila nazadnje prenovljena dne 25. maj 2018.
4.2 Pomembno je, da so vsi vaši osebni podatki, ki jih posedujemo, natančni in aktualni. Prosimo, da nas tekom vašega sodelovanja z nami obveščate o spremembah vaših osebnih podatkov.
5. POVEZAVE S TRETJIMI
5.1 Ta spletna stran lahko vključuje povezave do spletnih strani, vtičnikov ali aplikacij tretjih. Klik na te povezave ali omogočanje teh povezav lahko omogoči tretjim, da dostopajo do ali delijo vaše podatke. Teh spletnih strani tretjih ne nadzorujemo in nismo odgovorni za njihove Izjave o varovanju podatkov. Priporočamo vam, da po tem, ko zapustite našo spletno stran, preberete izjavo o varovanju podatkov vsake spletne strani, ki jo obiščete.
6. VAŠI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO
6.1 Osebni podatki ali osebne informacije pomenijo katerekoli informacije o osebi, na podlagi katerih je mogoče to osebo identificirati. Osebni podatki tako ne vsebujejo podatkov, kjer je bila identiteta odstranjena (anonimizirani podatki).
6.2 Zbiramo, uporabljamo, hranimo in prenašamo lahko različne vrste vaših osebnih podatkov, ki smo jih po skupinah razdelili kor sledi:
(a) Podatki o Identiteti vključujejo [ime, dekliški priimek, priimek, uporabniško ime ali podoben identifikator, zakonski stan, naziv, datum rojstva in spol].
(b) Kontaktni Podatki vključujejo [naslov plačnika, naslov za dostavo, elektronski naslov in telefonske številke].
(c) Finančni Podatki vključujejo [številko bančnega računa in podatki o kreditni kartici].
(d) Podatki o Transakciji vključujejo [podatki o plačilu na vaš račun in iz vašega računa ter drugi podatki o produktih in storitvah, ki ste jih pri nas kupili].
(e) Tehnični Podatki vključujejo [naslov internetnega protokola (IP), vaše podatke za logiranje, tip in verzija brskalnika, nastavitve časovnega pasu in lokacije, vrste in verzije vtičnikov za brskalnik, operacijski sistem in platformo in drugo tehnologijo na napravi, ki jo uporabljate za dostop do te strani].
(f) Podatki o Profilu vključujejo [vaše uporabniško ime in geslo, nakupi ali naročila, ki ste jih izvedli, vaše interese, preference, povratne informacije in odzive na raziskave].
(g) Podatki o Uporabi vključujejo [podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran, produkte in storitve].
(h) Marketinški in Komunikacijski Podatki vključujejo [vaše preference glede prejemanja marketinških storitev z naše strani in strani tretjih ter vaše preference glede načina komuniciranja].
6.3 Prav tako zbiramo, uporabljamo in delimo Zbirne Podatke, kot so statistični in demografski podatki za katerikoli namen. Zbirni Podatki lahko izvirajo iz vaših osebnih podatkov, vendar skladno z zakonodajo ne štejejo kot osebni, ker tovrstni podatki niti posredno niti neposredno ne razkrivajo vaše identitete. Tako npr. lahko združimo vaše Podatke o Uporabi, da izračunamo odstotek uporabnikov, ki dostopajo do specifičnega dela spletne strani. Vendar pa, v kolikor združimo ali povežemo Zbirne Podatke z vašimi osebnimi podatki na način, ki omogoča vašo posredno ali neposredno identifikacijo, obravnavamo te združene podatke kot osebne podatke, ki so uporabljani skladno s predmetno izjavo o varstvu podatkov.
6.4 Ne zbiramo vaših Občutljivih Osebnih Podatkov (kar vključuje podrobnosti o vaši rasi ali etnični pripadnosti, verskem ali filozofskem prepričanju, spolni aktivnosti, spolni usmerjenosti, političnemu prepričanju, članstvu v sindikatih, podatkih o vašem zdravstvenem stanju, genetiki ali biometričnih podatkih). Prav tako ne zbiramo nikakršnih podatkov o kazenskih obsodbah ali prekrških.
7. OPUSTITEV POSREDOVANJA OSEBNIH PODATKOV
7.1 V primerih, kjer nas k zbiranju osebnih podatkov zavezuje zakonodaja ali določbe pogodbe, ki smo jo sklenili z vami in nam, ko vas za to zaprosimo, ne posredujete potrebnih osebnih podatkov, morda ne bomo mogli izpolniti pogodbe, ki smo jo, ali jo poskušamo skleniti z vami (npr. da vam dobavimo produkte ali storitve). V tem primeru bomo morda primorani odpovedati produkt ali storitev, ki ste ga/jo naročili pri nas, vendar pa vas bomo o tem pravočasno obvestili.
8. KAKO SO VAŠI OSEBNI PODATKI ZBIRANI?
8.1 Za zbiranje vaših podatkov o vas in od vas uporabljamo različne metode, vključno z:
(a) Neposrednimi interakcijami. Vašo [Identiteto, Kontaktne Podatke in Finančne Podatke] nam lahko posredujete z izpolnitvijo formularjev ali s komunikacijo z nami preko pošte, telefona, elektronske pošte ali na drug način. To vključuje osebne podatke, ki jih podate ko:
(i) se prijavite za prejemanje naših produktov ali storitev;
(ii) ustvarite račun na naši spletni strani;
(iii) se naročite na prejemanje naših storitev ali publikacij;
(iv) zahtevate, da vam posredujemo marketinške objave:
(v) sodelujete v tekmovanju, promociji ali raziskavi; ali
(vi) nam posredujete povratne informacije.
(b) Avtomatizirane tehnologije in interakcije. Ko interaktirate z našo spletno stranjo lahko avtomatično zbiramo Tehnične Podatke o vaši opremi, dejavnostih brskanja in vzorcih. Te osebne podatke zbiramo z uporabo piškotkov, strežniški dnevniki in druge podobne tehnologije. Prav tako lahko vaše Tehnične Podatke pridobimo, če obiščete druge spletne strani, ki uporabljajo naše piškotke. Za podrobnejše podatke prosim poglejte našo Politiko Piškotkov
(c) Tretje osebe ali javno dostopni viri. Vaše osebne podatke lahko pridobimo s strani različnih tretjih oseb in javno dostopnih virov.
(d) Tehnični Podatki s strani naslednjih oseb:
(i) ponudniki analitike;
(ii) oglaševalske mreže; in
(iii) ponudniki iskalnikov.
8.2 Kontaktne, Finančne in Transakcijske Podatke od ponudnikov tehničnih, plačilnih ali dostavnih storitev.
8.3 Podatke o Identiteti ali Kontaktne podatke od posrednikov podatkov ali združevalnikov.
8.4 Podatke o Identiteti ali Kontaktne Podatke od javno dostopnih virov.
9. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?
9.1 Vaše osebne podatke uporabljamo le takrat, ko nam to dovoljuje zakonodaja. Najpogosteje bomo vaše osebne podatke uporabili v naslednjih okoliščinah:
(a) Kadar moramo izpolniti pogodbo, ki jo bomo ali smo jo že sklenili z vami.
(b) Kadar je to potrebno za naše legitimne interese (ali legitimne interese tretjih) ali vaši interesi in temeljne pravice ne pretehtajo teh interesov.
(c) Kadar moramo zagotoviti skladnost s pravom.
9.2 Praviloma obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve zgolj v namene posredovanja neposrednih marketinških komunikacij tretjih vam preko elektronske pošte ali besedilnega sporočila. V vsakem trenutku imate možnost umika dane privolitve v pošiljanje marketinških komunikacij s tem, da nas glede tega kontaktirate.
10. NAMENI, ZA KATERE BOMO UPORABILI VAŠE OSEBNE PODATKE
10.1 Spodaj smo v obliki tabele navedli vse načine, na katre načrtujemo uporabljati vaše osebne podatke in katere so pravne podlage, ki jih za to uporabljamo. Prav tako smo, kjer je bilo to potrebno, navedli, naš legitimni interes.
10.2 Poudarjamo, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi več pravnih podlag, odvisno od specifičnega namena, za katerega uporabljamo vaše podatke. Prosimo vas, da nas Kontaktirate, v kolikor potrebujete več podatkov o specifični pravni podlagi, ki jo uporabljamo za obdelovanje vaših osebnih podatkov v primerih, ko je v spodnji tabeli navedena več kot ena pravna podlaga.
Namen/aktivnost
Vrsta podatkov Pravna podlaga za obdelavo, vključno s podlago legitimnega interesa
Da vas registriramo kot stranko (a) o Identiteti
(b) Kontaktni Izvedba pogodbe, ki smo jo sklenili z vami
Da procesiramo in izvedemo vaše naročilo, vključno z:
(a) Obdelavo plačil, nadomestil in bremenitev
(b) Pobiranje in izterjava dolga (a) Identiteta
(b) Kontaktni
(c) Finančni
(d) o Transakciji
(e) Marketinški in Komunikacijski (a) Izvedba pogodbe, ki smo jo sklenili z vami
(b) Nujno za naš legitimni interes (za izterjavo dolga)
Za namene upravljanja našega odnosa z vami, kar vključuje:
(a) Obveščanje o spremembah naših splošnih pogojev poslovanja ali izjave o varstvu podatkov
(b) Posredovanje prošenj za recenzije ali sodelovanje v raziskavi (a) o Identiteti
(b) Kontaktni
(c) o Profilu
(d) Marketinški in Komunikacijski
(a) Izvedba pogodbe, ki smo jo sklenili z vami
(b) Nujno za zagotovitev skladnosti s pravom
(c) Nujno za naš legitimni interes (za aktualiziranje naših zbirk podatkov in izvedbo študij o tem, kako stranke uporabljajo naše produkte/storitve)

Omogočanje, da sodelujete v nagradnem žrebanju, nagradni igri ali sodelujete v raziskavi (a) o Identiteti
(b) Kontaktni
(c) o Profilu
(d) o Uporabi
(e) Marketinški in Komunikacijski
(a) Izvedba pogodbe, ki smo jo sklenili z vami
(b) Nujno za naš legitimni interes (za izvedbo študij o tem, kako stranke uporabljajo naše produkte/storitve, njihov razvoj ter rast naše dejavnosti)


11. MARKETING
11.1 Težimo k temu, da vam zagotovimo izbiro glede načina uporabe vaših osebnih podatkov, predvsem glede marketinga in oglaševanja.
12. NAŠE PROMOCIJSKE PONUDBE
12.1 Vaše Podatke o Identiteti, Kontaktne Podatke, Tehnične Podatke, Podatke o Uporabi ter Podatke o Profilu lahko uporabimo za oblikovanje mnenja o tem kaj bi lahko potrebovali ali želeli ali kaj bi vas morda lahko zanimalo. Tako se odločimo kateri produkti, storitve in ponudbe bi lahko bile relevantne za vas (to imenujemo marketing).
12.2 Od nas boste prejeli marketinška sporočila, če ste od nas zahtevali informacije ali kupili produkte ali storitve ali če ste nam posredovali vaše podatke, ko ste sodelovali v nagradni igri ali sodelovali v promociji in v vsakem primeru niste izključili možnosti prejemanja marketinških sporočil.
13. OGLAŠEVANJE TRETJIH
13.1 Preden bomo vaše osebne podatke delili s katerokoli družbo izven skupine/družbe ALARA za marketinške namene, bomo za to pridobili vaše izrecno soglasje.
14. OPTING OUT
14.1 Kadarkoli lahko zahtevate, da vam prenehamo pošiljati marketinška sporočila tako, da nas Kontaktirate.
15. PIŠKOTKI
15.1 Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da bo zavrnil uporabo nekaterih ali vseh piškotkov, ali da vas obvesti, kadar spletne strani nastavijo ali uporabijo piškotke. Če boste preprečili ali zavrnili uporabo piškotkov, bodo lahko nekateri deli te spletne strani postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, preglejte Politiko Piškotkov.

16. SPREMEMBA NAMENA
16.1 Vaše osebne podatke bomo uporabili le za namene, za katere so bili zbrani, pri čemer pa se vaši osebni podatki lahko uporabijo tudi na drug način, če je razumno pričakovati, da takšna uporaba ne odstopa oz. je združljiva s prvotnim namenom, za katerega so bili zbrani. Če želite pojasnilo v zvezi s tem, ali in kako je obdelava z drugim namenom združljiva s prvotnim namenom, nas lahko Kontaktirate.
16.2 Če bomo hoteli uporabiti vaše osebne podatke v druge namene, kot za namen, za katerega so bili zbrani, vas bomo o tem obvestili in vam pojasnili pravno podlago, ki nam to dovoljuje.
16.3 Vaše podatke lahko obdelujemo tudi brez vaše privolitve ali zavedanja, skladno z zgoraj navedenimi pravili, kadar je to zahtevano ali nam to dovoljuje veljavno pravo.
17. RAZKRITJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV
17.1 Morda bomo morali deliti vaše osebne podatke s tretjimi, ki so navedeni spodaj za namene, opredeljene v členu 4 zgoraj.
17.2 Interne tretje osebe so: [•]
17.3 Zunanje tretje osebe so: [•].
17.4 Tretji, katerim bomo prodali, prenesli ali z njimi združili dele našega podjetja ali premoženja. Alternativno, morda bomo prevzeli druga podjetja ali svoje podjetje združili z drugimi podjetji. V primeru takšnih sprememb, bodo novi lastniki lahko uporabili vaše osebne podatke na enak način kot je opredeljen v tej izjavi.
17.5 Od tretjih zahtevamo varovanje vaših osebnih podatkov in ravnanje z njimi v skladu z veljavnim pravom. Zunanjim ponudnikom storitev ne dovolimo, da bi vaše osebne podatke uporabljali za svoje lastne namene in jim dovolimo uporabo slednji le za specifične namene in v skladu z našimi navodili.
18. MEDNARODNI PRENOSI
18.1 Vaših osebnih podatkov ne prenašamo izven Evropske Gospodarske Skupnosti (EGS).
19. VAROVANJE PODATKOV
19.1 Zagotovili smo ustrezne varnostne ukrepe za preprečitev izgube, nepooblaščene uporabe ali dostopa, spremembe ali razkritja. Dostop do vaših osebnih podatkov smo dovolili le določenim zaposlenim in zunanjim izvajalcem, ki imajo za to poslovne razloge. Slednji bodo obdelovali vaše podatke le po naših navodilih in so zavezani k zaupnosti.
19.2 Uvedli smo postopke za prepoznavo kršitev varovanja osebnih podatkov in vas bomo o slednjih nemudoma obvestili kakor tudi pristojni organ, karad bo to od nas zahtevalo veljavno pravo.
20. KAKO DOLGO BOSTE HRANILI MOJE OSEBNE PODATKE?
20.1 Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev namena, za katerega so bili zbrani, kar vključuje tudi izpolnitev vseh pravnih, računovodskih ali davčnih obveznosti.
20.2 Pri določitvi ustreznega obdobja hrambe upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, potencialno tveganje nastanka škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, zaradi katerih obdelujemo vaše osebne podatke in ali lahko dosežemo te namene na druge načine, ter zadostitev vsem pravnim zahtevam.
21. VAŠE PRAVICE
21.1 Pod določenimi pogoji lahko uresničite pravice, ki vam pripadajo v okviru zakonodaje, ki ureja varstvo osebnih podatkov:
(a) Zahteva do dostopa. Slednja vam omogoča pridobitev kopije vaših osebnih podatkov, ki smo jih zbrali in preverbo pravno pravilnega načina njihove obdelave.
(b) Zahteva do popravka vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo. Slednja vam omogoča, da popravimo nepopolne ali nepravilne podatke, pri čemer pa bomo morda preverili pravilnost novih podatkov, ki nam jih boste posredovali.
(c) Zahteva do izbrisa vaših osebnih podatkov. Slednja vam omogoča, da od nas zahtevate izbris ali odstranitev osebnih podatkov, kjer ne obstaja več razlog, da bi nadaljevali z njihovo obdelavo. Vzemite v obzir tudi dejstvo, da v določenih primerih ne bomo mogli izpolniti vaše zahteve po izbrisu zaradi specifičnih pravnih razlogov, o čemer vas bomo obvestili, nemudoma po prejemu vaše zahteve.
(d) Ugovor obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar zanjo obstaja legitimen interes in vaša specifična situacija narekuje, da ugovarjate obdelavi na tej podlagi, ki bi sicer lahko vplivala na vaše osnovne pravice in svoboščine.
(e) Zahteva po omejitve obdelave vaših osebnih podatkov. Slednje vam omogoča, da začasno ustavite obdelavo vaših osebnih podatkov v naslednjih primerih: (a) če želite doseči pravilnost podatkov; (b) kadar je uporaba podatkov nezakonita, vendar jih ne želite izbrisati; (c) kadar potrebujete, da hranimo podatke, tudi če jih ne potrebujemo več, zaradi postavitve, izvajanja ali obrambe proti pravnim zahtevkom; ali (d) ste ugovarjali naši uporabi vaših podatkov, vendar moramo potrditi ali smo prekoračili legitimno podlago za njihovo uporabo.
(f) Zahteva po prenosu vaših osebnih podatkov vam ali tretjim osebam. Vam ali tretjim osebam bomo zagotovili vaše oseben podatke v strukturirani, običajno uporabljivi, strojno berljivi obliki. Ta pravica se nanaša le na avtomatizirane informacije za obdelavo katerih ste uvodoma podali privolitev k uporabi z naše strani ali kjer uporabljamo te informacije zaradi izvajanja pogodbe.
(g) Umik privolitve lahko podate kadarkoli, kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi privolitve.
21.2 Če želite uresničiti katerokoli od zgornjih pravic, nas Kontaktirajte.
22. NADOMESTILO OBIČAJNO NI ZAHTEVANO
22.1 Ne bo vam treba plačati za dostop do vaših osebnih podatkov (ali za uresničitev katerih drugih pravic). Pridržujemo pa si pravico zaračunati razumno nadomestilo, v primeru, da je vaša zahteva neutemeljena, ponavljajoča ali pretirana. Lahko tudi zavrnemo vaše zahtevo v zgoraj navedenih situacijah.
23. KAJ LAHKO POTREBUJEMO OD VAS
23.1 Od vas bomo morda zahtevali določene informacije, ki bodo pripomogle k temu, da bomo lahko potrdili vašo identiteto in vam zagotovili pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov. To je varnostni ukrep, ki varuje vaše osebne podatke pred njihovim razkritjem osebam, ki do tega niso upravičene. Lahko vas tudi kontaktiramo in povprašamo po nadaljnjih informacijah v zvezi z vašo zahtevo z namenom pohitritve našega odziva.
24. ČASOVNO OBDOBJE ZA ODZIV
24.1 Trudimo se odzvati na vse legitimne zahteve v enem mesecu. Občasno bo trajalo dlje kot en mesece, če bo vaša zahteva posebaj kompleksna ali bo zahtev več. V tem primeru vas bomo o tem obvestili.Politika piškotkov

POLITIKA PIŠKOTKOV

1. PODLAGA
1.1 Ta Politika Piškotkov predstavlja podlago, na kateri mi:
ALARA, trženje, d.o.o.
Seidlova cesta 11
SI-8000 Novo mesto
Matična št.: 3372260000
Davčna št.: SI 26170329
uporabljamo piškotke in podobne tehnologije na naši spletni strani, http://www.speci.si/ (naša spletna stran).

1.2 Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani se strinjate z našo uporabo piškotkov in podobnih tehnologij skladno s predmetno Politiko Piškotkov.

1.3 Predmetno Politiko Piškotkov bomo občasno posodobili ter vas na ta način informirali o naših trenutnih praksah, ki vključujejo piškotke in podobne tehnologije na naši strani. Svetujemo, da predmetno Politiko Piškotkov preberete ob vsakokratnem obisku naše spletne strani ter na ta način preverite, če se je spremenila naša uporaba piškotkov in drugih tehnologij.

1.4 Začetek veljavnosti te Politike Piškotkov je 14. 6. 2018.

1.5 Priporočamo, da si za svojo uporabo natisnete in shranite kopijo te Politike Piškotkov.
2. O PIŠKOTKIH

2.1 Piškotki so zbirke podatkov, ki so pošiljane med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom, pomnilnikom ali trdim diskom (klienti) z namenom prepoznave naprave posameznega uporabnika, ko uporabnik dostopa do spletne strani. Uporabljani so za širok spekter različnih namenov, kot je prilagajanje spletne strani posameznemu uporabniku, pomoč uporabniku pri uporabi spletne strani, izboljšanje spletne izkušnje tega uporabnika in shranjevanje preference in za prijavo potrebnih podatkov tega uporabnika.

Piškotki Seje ali Stalni Piškotki

2.2 Piškotke lahko opredelimo bodisi kot “piškotke seje” ali “stalne piškotke”. Piškotki Seje so nameščeni na vaš brskalnik, ko dostopate do spletne strani in obstajajo dokler imate odprt brskalnik. Ko vaš brskalnik zaprete, potečejo.


2.3 Stalni Piškotki so nameščeni na vaš računalnik, ko dostopate do spletne strani in potečejo po vnaprej določenem času ali če jih ročno izbrišete iz vašega brskalnika, karkoli se zgodi prej.

Lastni ali Piškotki Tretjih

2.4 Piškotki bodo nameščeni bodisi s strani našega spletnega strežnika ali s strani domen tretjih oseb za naš račun. Piškotki, ki jih uporablja naš spletni server so imenovani “lastni piškotki”. Piškotki, ki jih uporabljajo spletne domene tretjih oseb pa “piškotki tretjih”.

Ali so piškotki osebni podatki?

2.5 Piškotki običajno ne vsebujejo osebnih podatkov. Piškotki pa so lahko uporabljani v povezavi z drugimi podatki z namenom vaše identifikacije.

Katere piškotke uporabljamo?

2.6 Na naši spletni strani uporabljamo lastne piškotke in piškotke tretjih ter tako piškotke seje kot tudi stalne piškotke.

Več podatkov o piškotkih

2.7 Če potrebujete več podatkov o piškotkih na splošno, prosimo obiščite www.allaboutcookies.org (v angleškem jeziku).

3. VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

3.1 Na naši spletni strani uporabljamo sledeče vrste piškotkov:

3.2 Nujne piškotke
(a) To so piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani in njene bistvene funkcije. Nujne piškotke na naši strani uporabljamo za naslednje namene:
(i) za administriranje naše spletne strani;
(ii) za zagotavljanje, da naša spletna stran ustrezno funkcionira, ko jo uporabljate;
(iii) za pomnjenje informacij, ki ste jih vstavili v obrazec na naši spletni strani [prijavni obrazec, košarica nakupov, storitve elektronskega plačila].

3.3 Funkcionalne piškotke
(a) To so piškotki, ki hranijo informacije o vaših preferencah in prepoznajo, ko se vrnete na spletno stran, z namenom, da izboljšajo vašo izkušnjo spletne strani in jo personalizirajo za vas. Funkcionalne piškotke na naši spletni strani uporabljamo za naslednje namene:
(i) da vas prepoznajo, ko se vrnete na našo spletno stran;
(ii) da izboljšamo vašo izkušnjo naše spletne strani;
(iii) da prepoznamo, če ste sprejeli uporabo piškotkov na naši spletni strani;
(iv) za prepoznavo vrste brskalne naprave, ki jo uporabljate, vključno z vašim brskalnikom in nastavitvami brskalnika, z namenom da vam našo spletno stran prikažemo v ustreznem formatu;
(v) za zagotavljanje kontaktnega obrazca;
(vi) za zaznavanje ogledov videov na naši spletni strani in katere videe gledate.3.4 Analitične ali izvedbene piškotke

(a) Analitični piškotki sledijo in zbirajo podatke o tem, kaj uporabnik počne na naši spletni strani. Analitične piškotke na naši spletni strani uporabljamo za naslednje namene:
(i) za analizo uporabnikovega dostopa do in uporabe naše spletne strani in njenih elementov;
(ii) za izboljšanje naše spletne strani, vključno z njeno uporabnostjo, funkcionalnostjo, vsebino in uporabniško izkušnjo.
(b) Informacije, ki jih zberemo z uporabo analitičnih piškotkov so zbrane v anonimizirani obliki.

3.5 Ciljno usmerjeni piškotki
(a) Ne uporabljamo ciljno usmerjenih piškotkov.

3.6 Piškotki tretjih
(a) Tretje osebe lahko piškotke uporabljajo na, preko ali v zvezi z našo spletno stranjo z namenom analize vaše uporabe naše spletne strani in navedbo predvajanih videov. Piškotki tretjih oseb, uporabljanih v povezavi z našo spletno stranjo vsebujejo:
(i) piškotke servisa Google Analytics. Google uporablja piškotke za zbiranje in procesiranje podatkov o tem, kako uporabniki uporabljajo spletne strani, vključno z namenom sledenja tem podatkom v anonimizirani obliki. Za več informacij o tem, kako Google uporablja podatke, ko obiščete spletne strani in aplikacije njihovih partnerjev, prosimo obiščite spletno stran https://policies.google.com/technologies/partner-sites;
(ii) piškotke YouTube. YouTube lahko uporablja piškotke za zbiranje informacij o videih, ki so predvajani na naši spletni strani in to počne v anonimizirani obliki. Za več informacij o tem, kako YouTube uporablja podatke prosimo obiščite spletno stran https://support.google.com/youtube/answer/7671399?p=privacy_guidelines&hl=sl&visit_id=1-636627509101987838-3392567879&rd=1
(b) Za način, na katerega tretje osebe uporabljajo podatke o vas, ki so jih pridobili z uporabo njihovih piškotkov, ne prevzemamo odgovornosti.

3.7 Več podatkov o posameznih piškotkih, ki jih uporabljamo in o namenih, za katere jih uporabljamo, najdete v spodnji tabeli: