Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki

Funkcija

Mehanska prepreka je najučinkovitejšaKljučni del pokrovčka SoloDiesel, ki zanesljivo preprečuje točenje napačnega goriva, je pet varnostnih kavljev, ki prepoznajo premer nalivne ročke.

V primeru, da poskusite vstaviti ožjo bencinsko nalivno ročko v širšo dizelsko odprtino rezervoarja, SoloDiesel s pomočjo omenjenih varnostnih kavljev to prepreči in bencinsko nalivno ročko blokira. Dizelski nalivni ročki s pravim premerom cevi pa sistem omogoči nemoten vstop. Ker pokrovčka za odprtino točenja ni treba odvijati in privijati, SoloDiesel omogoča tudi hitro točenje.

Loputa po točenju avtomatsko spet zapre odprtino, skladno z vsemi evropskimi standardi pa omogoča pravilno ventilacijo oziroma uravnavanje pritiska v rezervoarju. Seveda je celoten pokrovček SoloDiesel narejen po vseh evropskih standardih in lahko nadomesti originalni pokrovček.

Udobno točenjeSte na dirkah formule 1 že videli, kako med kratkim postankom v boksu v dirkalno vozilo hitro natočijo gorivo, ne da bi se ukvarjali z odvijanjem ali privijanjem pokrovčka odprtine rezervoarja?

Tudi pokrovček SoloDiesel, ki ima sicer osnovno funkcijo preprečevati točenje napačnega (bencinskega) goriva v vozila na dizelski pogon, ima podoben sistem lopute. Ko vanjo porinemo ročko za točenje bencina, se odmakne, ko jo odstranimo, se avtomatično zapre.

Pokrovček Solodiesel torej omogoča hitro in preprosto točenje goriva, zanesljivo pa preprečuje točenje napačnega goriva.