Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki

Fizično preprečuje napačno točenje goriva

Prihrani denar in težave

Enostavna namestitev in hitrejše točenje

Je v skladu z vsemi EEC standardi

Potencialno nižje zavarovalne premije

Zagotavlja ekološko osveščeno ravnanje

Stroški

Varnost za ceno enega rezervoarja gorivaZakaj bi tvegali in morda nekoč v trenutku raztresenosti natočili napačno gorivo in si povzročili kup nevšečnosti predvsem pa strošek v višini tudi nekaj tisoč evrov?

Občutek varnosti, ker se zavedate, da ste namestili pokrovček SoloDiesel, je vreden približno toliko kot en rezervoar goriva srednjerazrednega vozila. Strošek, ki nastane ob napačnem točenju bencina v dizelsko vozilo, pa je lahko tudi celo stokrat višji.

Če svojo napako ugotovimo takoj in ne zaženemo motorja dizelskega vozila, v katerega smo natočili bencin, je strošek popravila lahko manj kot 200 evrov. V mehanični delavnici vam iztočijo napačno gorivo za okoli 80 do 100 evrov. Temu je treba prišteti še strošek za vleko vozila, ki je seveda odvisna od oddaljenosti bencinskega servisa do delavnice. Skupni vsoti je treba prišteti še strošek za izčrpano gorivo. Tega je treba strokovno ekološko zavreči.

Po napaki ne odklepajte vozilaČe smo že zagnali motor in tako bencin že poslali v dizelsko črpalko, lahko zaradi mazalne nesposobnosti bencina računamo na poškodbo gibljivih delov motorja. Če se s takim vozilom celo nekaj časa vozimo, je škoda lahko še večja. V EU zaradi podobne napake vsako leto popravijo približno milijon vozil. Tam so izračunali, da je povprečen strošek popravila dizelskega motorja, ki je deloval na bencinsko gorivo, okoli šest do osem tisoč evrov, v skrajnih primerih pa se lahko povzpne tudi na 15 tisočakov.

Pri novejših vozilih na dizelski pogon je treba biti pazljiv tudi, da potem, ko ugotovimo, da smo natočili napačno gorivo, ne odklenemo ključavnice vrat. Nekateri modeli v imenu hitrejšega zagona motorja ob tem že sprožijo proces segrevanja svečke in vbrizgnejo gorivo v črpalko.