Selecteer auto merk:
Selecteer auto model:

FAQ


 Wat is SoloDiesel?
De wereldvinding SoloDiesel is een volmaakte vervanger van de oorspronkelijke tankdop en heeft daarnaast nog twee extra functies. (1.) De SoloDiesel-tankafsluiter voorkomt dankzij een fysieke barrière dat er benzine terecht komt in de tank van een dieselvoertuig. (2.) De SoloDiesel-tankafsluiter garandeert een snelle tankstop zonder de afsluiter te hoeven losdraaien.

 Hoe werkt SoloDiesel?
De cruciale, vitale onderdelen van de afsluiter zijn vijf veiligheidsbeugels, die de diameter van de tankpistoolmond herkennen. Wanneer u probeert het smallere mondstuk van een benzinetankpistool in de bredere opening van een dieseltank te steken, zal SoloDiesel dit voorkomen en het mondstuk van het benzinetankpistool blokkeren door middel van voornoemde veiligheidsbeugels. Daarentegen vergemakkelijkt het systeem de toegang voor het mondstuk van het dieseltankpistool dat wél de juiste diameter heeft en staat het garant voor snel en soepel tanken.

 Hoe duurzaam is de SoloDiesel-tankafsluiter?
SoloDiesel zal uw voertuig gedurende zijn gehele gebruikscyclus beschermen tegen verkeerd tanken.

 Hoe kan verkeerd tanken gebeuren?
De diameter van de tankpistoolmond voor benzine is kleiner dan de diameter van de dieselversie. Derhalve is het fysiek mogelijk het tankpistoolmondstuk voor benzine in de bredere opening van de dieseltank te steken en deze tank te vullen met het verkeerde type brandstof. Haast, onoplettendheid en regelmatige wisseling van voertuig zijn de meest voorkomende oorzaken van verkeerde tanken.

 Waarom beschadigt het verkeerde type brandstof de auto?
Benzine verstoort het smeringsproces van een dieselmotor en veroorzaakt schade aan de metalen delen. Dit kan de brandstofpomp en het brandstofinjectiesysteem ernstig beschadigen. Als de motor langer draait, kan een dieselmotor zelfs onherstelbaar worden beschadigd. Na verwijdering van de verkeerde brandstof moeten alle pakkingen en filters worden gecontroleerd; deze zijn vaak onherstelbaar beschadigd, net als het gehele systeem voor directe brandstofinjectie.

 Wat kost verkeerd tanken?
Als u uw vergissing onmiddellijk bemerkt, blijven de kosten tot een minimum beperkt. In het gunstigste scenario (als u uw voertuig nog niet hebt ontgrendeld – in de nieuwste voertuigen start de ontgrendeling het voorbereidingsproces voor ontsteking, opwarming van bougies, brandstoftoevoer naar het systeem voor directe injectie etc.), blijven uw kosten beperkt tot gemiddeld € 130 voor het uitpompen van de benzine en de benzine zelf. Als u uw vergissing niet bemerkt voordat u de contactsleutel hebt omgedraaid, bestaat er een grote kans op ernstige schade aan motor en brandstofpomp en kunnen reparatiekosten oplopen tot meer dan € 10.000. En dan blijven de problemen die voortvloeien uit het feit dat het voertuig niet kan worden gebruikt en de daarbij komende kosten, nog buiten beschouwing.

 Is verkeerd tanken een veel voorkomend probleem?
Jaarlijks zijn er alleen al in de EU meer dan 1 miljoen gevallen van verkeerd tanken en de kosten daarvan bedragen meer dan een miljard euro. Gemiddeld heeft ten minste een op de vijf personen een keer zijn dieseltank gevuld met benzine en een op de twee personen kent iemand die dat is overkomen.

 Wie overkomt verkeerd tanken?
Alle statistieken laten zien dat verkeerd tanken niet is gerelateerd aan geslacht, intelligentie, opleiding of maatschappelijke status, maar veelal aan stijl en tempo van het moderne leven. Verkeerd tanken kan iedereen overkomen.

 Is de kleur van tankpistolen gestandaardiseerd?
In de meeste landen zijn benzinetankpistolen weliswaar groen en dieseltankpistolen zwart, maar dit is niet in alle landen het geval. Met de komst van nieuwe typen brandstof neemt ook het aantal verschillende kleuren tankpistolen toe en derhalve de verwarring voor de gemiddelde gebruiker bij tankstations.

 Is de diameter van benzine- of dieseltankpistoolmonden gestandaardiseerd?
In overeenstemming met norm EN13012 is de diameter van alle tankpistoolmonden standaard bij alle tankstations. De diameter van de smallere tankpistoolmond voor benzine is standaard 21 mm. De diameter van de bredere tankpistoolmond voor diesel is standaard 25 mm.

 Wat moet ik doen als ik de verkeerde brandstof heb getankt?
Als u bemerkt dat u de brandstoftank van uw voertuig hebt gevuld met de verkeerde brandstof, mag u de motor niet proberen te starten! Als u al rijdt nadat u verkeerd hebt getankt, moet u onmiddellijk stoppen! Bij de nieuwste typen voertuigen kan de centrale ontgrendeling van de portieren (in de nieuwste voertuigen start de ontgrendeling het voorbereidingsproces voor ontsteking, opwarming van bougies, brandstoftoevoer naar het systeem voor directe injectie etc.) desastreus blijken; druk derhalve niet op de ontgrendelingsknop van uw autosleutel!

Zodra u uw vergissing bemerkt, belt u de plaatselijke sleepdienst, die de vervuilde brandstof eruit zal pompen en op een verantwoorde wijze zal afvoeren. Laat bij uw plaatselijke garage alle dichtingen en filters controleren; deze zijn mogelijk onherstelbaar beschadigd, zelfs als de auto nog niet is gestart nadat er verkeerd is getankt. Brengt verkeerd tanken schade toe aan het milieu?
Benzine in een dieseltank vervuilt het brandstofmengsel, dat desastreuze gevolgen kan hebben voor het milieu als het niet op een verantwoorde wijze wordt afgevoerd.

 Dekken verzekeringsmaatschappijen de schade ten gevolge van verkeerd tanken?
De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken geen schade die is gerelateerd aan verkeerd tanken, omdat een dergelijke schade niet wordt erkend als ongevalschade. De polisvoorwaarden bevatten derhalve vaak een uitsluitingsclausule voor schade die is gerelateerd aan verkeerd tanken of vermelden de dekking van dergelijke schade zelfs niet.

 Is SoloDiesel geschikt voor alle typen voertuigen?
De SoloDiesel-tankafsluiter is geschikt voor alle typen voertuigen, zowel voor personen- als voor bestelwagens. Zeven typen SoloDiesel-tankafsluiters kunnen meer dan 95 procent van alle dieselvoertuigen beschermen tegen verkeerd tanken.

 Hoe wordt SoloDiesel gemonteerd?
De montage van de SoloDiesel-tankafsluiter op de tankhals is vooral eenvoudig én eenmalig. U hoeft alleen de bestaande tankdop te verwijderen van de tankhals en te vervangen door de SoloDiesel-tankafsluiter overeenkomstig de bijgesloten montage-instructies. U kunt de montage hier op video bekijken.

 Heb ik speciale vaardigheden of specifiek gereedschap nodig voor de montage van de SoloDiesel-tankafsluiter?
Er is geen gereedschap of vaardigheid vereist voor de montage van de SoloDiesel-tankafsluiter. U kunt de montage hier op video bekijken.

 Wat is de functie van de extra huls?
Voordat u de SoloDiesel-tankafsluiter monteert, bekijkt u de binnenkant van de tankhals. Als er een klep in de tankhals zit, steekt u de extra huls in de tankhals. Vervolgens gaat u verder met de montage van de SoloDiesel-tankafsluiter. U kunt de plaatsing van de huls hier op video bekijken.

 Wat zijn de voordelen van de SoloDiesel-tankafsluiter ten opzichte van de bestaande tankdop?
SoloDiesel is uniek dankzij TWEE grote voordelen:
  1. de SoloDiesel-tankafsluiter voorkomt verkeerd tanken dankzij fysieke barrière.

  2. de SoloDiesel-tankafsluiter garandeert een snelle en soepele tankstop zonder de afsluiter te hoeven losdraaien (zoals in de Formule 1).

In alle andere opzichten functioneert de SoloDiesel-tankafsluiter niet anders dan de bestaande tankdop, want SoloDiesel voert alle ventilatie- en drukregulatiefuncties in de tank uit en is in overeenstemming met alle Europese standaarden. Wie vervaardigt de SoloDiesel-tankafsluiter?
SoloDiesel wordt vervaardigd door het Sloveense bedrijf Arex d.o.o., dat een ervaring van jaren heeft in productontwikkeling en -productie op het hoogste kwaliteitsniveau voor de automobiel- en defensie-industrie. U kunt de website van dit bedrijf hier bekijken.

 Werkt de SoloDiesel-tankafsluiter overal?
De zeven typen SoloDiesel-tankafsluiters zijn universeel en functioneren overal ter wereld als bescherming tegen verkeerd tanken. De diameter van tankpistoolmonden is gestandaardiseerd, hetgeen betekent dat deze afsluiter uw voertuig zal beschermen bij alle tankstations.

 Wat kost de SoloDiesel-tankafsluiter?
De SoloDiesel-tankafsluiter kost in onze webwinkel op webadres http://www.solodiesel.eu// € 49,90. We raden bedrijven aan contact met ons op te nemen via het aanvraagformulier hier.

 Waarom is SoloDiesel alleen bedoeld voor dieselvoertuigen?
De tankpistoolmond voor benzine is smaller dan de tankpistoolmond voor diesel en derhalve is ook de tankhals voor benzine smaller. Dit betekent dat het fysiek mogelijk is de tank van een dieselvoertuig te vullen met benzine, terwijl het beduidend moeilijker is de tank van een benzinevoertuig te vullen met diesel, omdat het tankpistoolmondstuk niet past in de tankhals. De statistieken laten zien dat verkeerd tanken in 95 procent van de gevallen gebeurt bij dieselvoertuigen.

 Waar kan ik SoloDiesel kopen?
Voorlopig is SoloDiesel alleen verkrijgbaar in onze webwinkel op webadres http://www.solodiesel.eu// of op basis van een offerte/pro-formafactuur op aanvraag hier.

 Hoe kan ik de aankoop van de SoloDiesel-tankafsluiter betalen?
Onze webwinkel faciliteert betaling met krediet- of betaalkaart via het meest gebruikte internetbetalingssysteem PayPal. Bedrijven kunnen overgaan tot aankoop op basis van een pro-formafactuur of een offerte.

 Is de aankoop van een SoloDiesel-tankafsluiter via internet veilig?
De webwinkel van SoloDiesel is gebaseerd op de nieuwste technologie waarbij strenge veiligheidsnormen de hoogste prioriteit hebben. Alle beveiligingsvoorzorgen zijn genomen en derhalve zijn uw persoonlijke en financiële gegevens (betaalgegevens en betalingsvoorwaarden) geheel beveiligd bij verzending via internet. Ons webbestelsysteem accepteert daarom ook alleen informatie die afkomstig is van webverkenners met ingebouwde gegevensbescherming (SSL). Onze webwinkel faciliteert betaling met krediet- of betaalkaart via ’s werelds meest gebruikte internetbetalingssysteem PayPal.

 Kan een compleet wagenpark worden beschermd tegen verkeerd tanken?
Bescherming tegen verkeerd tanken staat ter beschikking van complete bedrijfswagenparken, in zoverre het dieselvoertuigen betreft natuurlijk. We raden u aan ons een lijst van uw bedrijfsdieselvoertuigen te zenden via het webformulier hier of naar e-mail-adres info@solodiesel.eu en we zullen u zo spoedig mogelijk een offerte doen toekomen.

 Is de tankafsluiter ook geschikt voor oudere voertuigen?
De SoloDiesel-tankafsluiter biedt bescherming tegen verkeerd tanken aan zowel nieuwe als oudere voertuigmodellen. De databank met voertuigen waaraan de SoloDiesel-tankafsluiter bescherming biedt, bevat vele modellen dieselvoertuigen van voor 1980.

 Kan SoloDiesel worden verwijderd of worden gemonteerd op een ander voertuig?
De SoloDiesel-tankafsluiter wordt slechts eenmaal gemonteerd op het voertuig en biedt aldus permanente bescherming tegen verkeerd tanken. Verwijdering van de afsluiter is net zo eenvoudig als montage. De SoloDiesel-tankafsluiter kan worden overgezet en worden gebruikt ter bescherming van verschillende voertuigen. U dient er alleen op toe te zien dat het type SoloDiesel-tankafsluiter geschikt is voor de desbetreffende tankhals.

 Zit er garantie op de SoloDiesel-tankafsluiter?
De SoloDiesel-tankafsluiter wordt geleverd met 24 maanden garantie ingaande de dag van aankoop. De factuur geldt als garantiebewijs.

 SoloDiesel voertuigen

Onlangs hebben we bij een aantal voertuigen uitgerust met de SoloDiesel tankdop geconstateerd dat er bij het tanken ongewenste irritaties kunnen ontstaan. Meest voorkomend is de hoge druk van de brandstofpomp tijdens het tanken. Door deze hoge druk via het vulpistool is het mogelijk dat de brandstof terug komt uit de SoloDiesel. Dit kan ook worden veroorzaakt door een te smalle vulopening van het voertuig waardoor de lucht doorstroming niet juist funcioneert.Het betreft sommige uitvoeringen van de Volkswagen Golf 6 en Skoda Octabvia.

De SoloDiesel tankdop past op 90% van de diesel voertuigen in de markt. Er is altijd de kans dat de SoloDIesel tankdop niet past , meestal vanwege het niet meer volledig kunnen sluiten van het tankklepje van hetvoertuig. Als voorbeeld de Citroen Berlingo vanaf bouwjaar 2010.

Er zijn ook uitzonderingen zoals de Mercedes Benz B type waarbij de zwarte vulpijp eerst in de vulopening dient te worden geplaatst. Tevens dienen de instructie s van de gebruikers handleiding te worden opgevolgd.
Copyright 2012, Solodiesel