Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki

Izberite znamko vozila:
Izberite model vozila:

Pogosto zastavljena vprašanja


 Kaj je SoloDiesel?
Svetovna inovacija SoloDiesel je popoln nadomestek originalnega pokrovčka nalivnega grla z dodanima funkcijama (1.) fizične preprečitve vnosa bencina v dizelska vozila, ter (2.) hitrejšega točenja goriva brez odvijanja pokrovčka.

 Kako deluje SoloDiesel?
Ključni, vitalni del pokrovčka je pet varnostnih kavljev, ki prepoznavajo premer nalivne ročke. V primeru, da poskusite vstaviti ožjo bencinsko nalivno ročko v širšo dizelsko odprtino rezervoarja, SoloDiesel s pomočjo omenjenih varnostnih kavljev to prepreči in bencinsko nalivno ročko blokira. Nasprotno - dizelski nalivni ročki s pravim premerom cevi omogoči nemoten vstop ter hitro in preprosto točenje goriva.

 Kako vzdržljiv je pokrovček SoloDiesel?
SoloDiesel bo varoval vaše vozilo pred točenjem napačnega goriva v celotni življenjski dobi vozila.

 Kako sploh pride do točenja napačnega goriva?
Premer bencinske nalivne ročke je ožji od dizelske, zato jo je fizično možno vstaviti v širšo odprtino dizelskega nalivnega grla in nemoteno točiti napačno gorivo. Stres, telefonski razgovori in pogosta menjava avtomobilov so najpogostejši vzroki točenja napačnega goriva.

 Zakaj napačno gorivo škoduje vozilu?
Bencin poruši proces podmazovanja dizelskega motorja in povzroči poškodbe kovinskih delov. To lahko povzroči hudo škodo črpalki za gorivo in sistemu za vbrizgavanje goriva. V primeru daljšega delovanja motorja lahko tudi popolnoma uniči dizelski motor. Po opravljenem izčrpavanju napačnega goriva je treba preveriti tudi vsa tesnila in filtre, ki se pogosto uničijo, ter celoten sistem za neposredni vbrizg goriva.

 Kakšni so stroški napačnega točenja?
Če svojo napako opazite takoj, so stroški najnižji. V najboljšem primeru (če še niste odklenili vozila - z odklepanjem se pri novejših vozilih namreč že začne proces predpriprave na vžig, gretja svečk, črpanja goriva v sistem za direktni vbrizg ipd.), boste plačali samo stroške izčrpavanja goriva in strošek vnesenega bencina, kar znaša v povprečju 130 EUR. Če napake ne opazite pred vžigom motorja, obstaja velika verjetnost resne poškodbe motorja in črpalke za gorivo, strošek popravila pa lahko znaša preko 10.000 EUR. Da ostalih težav, povezanih z nezmožnostjo uporabe vozila in s tem povezanih stroškov sploh ne omenjamo!

 Kako razširjen je problem točenja napačnega goriva?
Več kot milijon primerov točenja napačnega goriva je v povprečju na leto samo v EU, medtem ko stroški napačnega točenja presegajo milijardo evrov. V povprečju je že vsaka peta oseba vsaj enkrat natočila napačno gorivo, vsaka druga oseba pa pozna nekoga, ki se mu je to že zgodilo.

 Kdo najpogosteje natoči napačno gorivo?
Vse statistike kažejo na to, da problem točenja napačnega goriva ni povezan s spolom, intelektom, izobrazbo ali statusom, temveč predvsem s sodobnim načinom in tempom življenja. Napačno točenje se tako lahko pripeti vsakomur!

 Ali so barve nalivnih ročk standardizirane?
V večini držav velja, da je bencinska nalivna ročka zelene barve, dizelska nalivna ročka pa črne barve, vendar temu ni tako v vseh državah. S pojavom novih vrst goriva se število različnih barv nalivnih ročk povečuje in ustvarja dodatno zmedo za povprečnega uporabnika na bencinskem servisu.

 Ali so premeri bencinskih in dizelskih nalivnih ročk standardizirani?
V skladu s standardom EN 13012 so premeri nalivnih ročk na vseh bencinskih servisih enaki. Ožja bencinska nalivna ročka ima standarden premer 21 mm. Dizelska nalivna ročka je širša in ima premer 25 mm.

 Kaj moram storiti, če natočim napačno gorivo?

Če ugotovite, da ste rezervoar vozila napolnili z napačnim gorivom, ne zaženite motorja! Če ste ga po napačnem polnjenju vozili, se takoj ustavite! Pri novejših vozilih je lahko usodno že samo centralno odklepanje vrat (z odklepanjem se pri novejših vozilih začne proces predpriprave na vžig, gretja svečk, črpanja goriva v sistem za direktni vbrizg ipd.), zato ne pritisnite gumba »odkleni« na ključih!

Takoj ko opazite napako, pokličite lokalno vlečno službo, ki vam bo izčrpala kontaminirano gorivo in se ga nato na primeren način znebila. Na svojem servisu preverite tudi vsa tesnila in filtre, ki se v nekaterih primerih uničijo, tudi če avtomobila po napačnem polnjenju sploh niste zagnali. Ali točenje napačnega goriva škoduje okolju?
Vnos bencina v dizelski rezervoar naredi kontaminirano zmes goriva, ki je nevarna za okolje, če se je ne znebimo na ustrezen način.

 Ali zavarovalnice krijejo stroške napačnega točenja?
Večina zavarovalnic stroškov, povezanih s točenjem napačnega goriva ne krije, saj tovrstnih škod ne priznavajo kot nesreče. Tako v zavarovalnih pogojih pogosto najdemo izključitev škod v povezavi s točenjem napačnega goriva oz. zavarovalni pogoji sploh ne omenjajo kritja tovrstnih škod.

 Ali SoloDiesel ustreza vsem vrstam vozil?
Pokrovček SoloDiesel je namenjen vsem vrstam vozil, torej tako osebnim kot tudi komercialnim vozilom (kombiji in vani). S sedmimi tipi izdelka SoloDiesel omogočamo zaščito pred točenjem napačnega goriva za več kot 95 odstotkov vseh dizelskih vozil.

 Kako se namesti SoloDiesel?
Namestitev pokrovčka SoloDiesel na nalivno grlo posode za gorivo je povsem preprosta in jo moramo opraviti samo enkrat. Vse, kar morate narediti, je, da odstranite obstoječi pokrovček nalivnega grla in namestite SoloDiesel v skladu s priloženimi navodili. Predlagamo, da si ogledate postopek namestitve v obliki videa tukaj.

 Potrebuješ posebna orodja/znanja za namestitev pokrovčka?
Za namestitev pokrovčka SoloDiesel ne potrebujete nobenih dodatnih pripomočkov. Oglejte si postopek namestitve v video obliki tukaj.

 Kakšno funkcijo ima dodatni tulec?
Pred namestitvijo pokrovčka SoloDiesel poglejte v notranjost nalivnega grla. V primeru, da ima vgrajeno loputo, vstavite dodatni tulec. Nato lahko nadaljujete z namestitvijo pokrovčka SoloDiesel. Oglejte si postopek namestitve tulca v video obliki tukaj.

 Kaj so prednosti pokrovčka SoloDiesel pred obstoječim pokrovčkom?

Solodiesel je edinstven zaradi DVEH pomembnih prednosti:

  1. fizično ščiti pred vnosom napačnega goriva

  2. omogoča hitro in preprosto točenje brez odvijanja pokrovčka (kot na primer v formuli

V ostalih pogledih se prav nič ne razlikuje od vašega obstoječega pokrovčka, saj SoloDiesel opravlja funkcije odzračevanja in uravnavanja pritiska v rezervoarju in je v skladu z vsemi evropskimi standardi. Kdo proizvaja pokrovček SoloDiesel?
SoloDiesel proizvaja podjetje Arex, d. o. o. iz Slovenije, ki ima dolgoletne izkušnje z razvojem in proizvodnjo izdelkov najvišje stopnje zahtevnosti v avtomobilski in vojaški industriji. Spletno stran podjetja si lahko ogledate tukaj.

 Ali pokrovček SoloDiesel deluje kjerkoli?
Sedem tipov pokrovčka SoloDiesel je univerzalnih in opravlja svojo funkcijo zaščite pred napačnim točenjem kjerkoli na svetu. Premeri nalivnih ročk so standardizirani, kar pomeni, da vas bo pokrovček varoval na katerikoli bencinski črpalki.

 Kakšna je cena izdelka SoloDiesel?
Cena pokrovčka SoloDiesel v spletni trgovini na naši spletni strani http://www.solodiesel.eu/ je 49,90 EUR. Za vozne parke imamo pripravljeno posebno ponudbo s količinskimi popusti, zato podjetjem priporočamo, da nas kontaktirajo preko obrazca za povpraševanje podjetij tukaj.

 Zakaj je SoloDiesel namenjen samo dizelskim vozilom?
Bencinska nalivna ročka je ožja od dizelske nalivne ročke, posledično tudi nalivna odprtina. To pomeni, da je fizično možno neovirano natočiti bencin v dizelski avtomobil, medtem ko je precej težje natočiti dizelsko gorivo v bencinski avtomobil, saj se nalivna ročka ne prilega odprtini. Statistike kažejo, da se 95 odstotkov primerov točenja napačnega goriva zgodi pri dizelskih vozilih.

 Kje lahko kupim SoloDiesel?
SoloDiesel lahko zaenkrat kupite samo v spletni trgovini na naši spletni strani http://www.solodiesel.eu/ oz. na podlagi ponudbe/predračuna preko oddanega povpraševanja tukaj.

 Kako lahko plačam nakup izdelka SoloDiesel?
V naši spletni trgovini smo vam omogočili plačevanje s plačilno oz. kreditno kartico preko najbolj razširjenega spletnega plačilnega sistema PayPal. Podjetjem omogočamo plačilo nakupa tudi na podlagi predračuna oz. ponudbe.

 Ali je nakup pokrovčka SoloDiesel preko spleta varen?
Spletna trgovina Solodiesel je zasnovana na najnovejših tehnologijah, upoštevajoč najvišje varnostne standarde. Vzpostavili smo najboljše varnostne ukrepe, zato so vaši zasebni in finančni podatki (plačilne kartice in načini plačevanja) povsem varni, ko jih pošiljate prek spleta. Naš sistem spletnega naročanja tako sprejema samo podatke od brskalnikov z vgrajeno zaščito podatkov (SSL). V spletni trgovini smo vam omogočili plačevanje s plačilno oz. kreditno kartico preko najbolj razširjenega svetovnega spletnega plačilnega sistema PayPal.

 Ali je možno zavarovati celotni vozni park podjetja pred točenjem napačnega goriva?
Zaščito pred točenjem napačnega goriva nudimo celotnim voznim parkom podjetij, seveda samo za dizelska vozila. Predlagamo, da nam pošljete seznam dizelskih vozil vašega podjetja preko spletnega obrazca tukaj oz. na elektronski naslov info@solodiesel.eu in poslali vam bomo ponudbo v najkrajšem možnem času.

 Ali je pokrovček primeren tudi za starejša vozila?
Pokrovček SoloDiesel nudi zaščito pred napačnim točenjem novejšim in starejšim modelom vozil. V naši bazi vozil, katerim nudimo zaščito, je tako precej modelov dizelskih vozil, ki so starejša od letnika 1980.

 Ali se SoloDiesel lahko odstrani oz. prestavi na drugo vozilo?
Pokrovček SoloDiesel se na vozilo namesti samo enkrat in služi kot trajna zaščita pred točenjem napačnega goriva. Odstranitev pokrovčka je ravno tako preprosta kot namestitev. SoloDiesel je tudi prenosljiv in ga lahko uporabljamo kot zaščito večjemu številu vozil. Pazljivi morate biti edino pri ustreznosti tipa pokrovčka SoloDiesel za določen tip nalivnega grla.

 Ali ima izdelek SoloDiesel garancijo?
Garancija velja dve leti od dneva nakupa. Račun velja kot garancija.

 Težave pri uporabi SoloDiesel pokrovčka

Čeprav pokrovček na več kot 90% vozil deluje brezhibno, se pri določenih vozilih pojavljajo težave zaradi pritiska pri samih bencinskih črpalkah, zaradi česar se dogaja, da se pri točenju goriva ročka avtomatsko izklaplja ali pa gorivo priteče ven iz pokrovčka. Vozila, pri katerih se izklapljanje dogaja sta Volkswagen Golv VI, kateri ima zelo majhno nalivno grlo in pa Škoda Octavia, pri kateri je težava pri točenju ponekod serijska, saj so težave tudi brez SoloDiesel pokrovčka. Predlagamo, da pri omenjenih vozilih, ko točite gorivo, ročko vzamete za kakšen milimeter ali dva ven in nadaljujete s točenjem.

Prav tako imajo določeni tipi vozil zelo malo prostora v nalivnem grlu, zato se zna zgoditi, da se zunanja vratca odprtine za točenje goriva ne zaprejo popolnoma. Primer je Citroen Berlingo, pri kateremu ostane 1mm razmaka pri določenih izdelavah le tega vozila.

Na trgu obstajajo tudi določene izjeme kot je naprimer Mercedez Benz B klasa, kateri ima v nalivnem grlu prepreko, ki včasih onemogoči penetracijo nalivne ročice, zato se mora le ta vstaviti tako, da se privzdigne in vstavi, ter tako ogne tej prepreki.