Voorkomt verkeerd tanken dankzij fysieke barriere

Bespaart u geld en voorkomt tijdverspilling

Is eenvoudig te monteren en verkort de tankstop

Voldoet aan alle EG-standaarden

Kan leiden tot lagere verzekeringspremies

Biedt milieuvoordelen...geen vervuiling, geen afval

Kosten

Veiligheid voor de prijs van een tank brandstofWaarom riskeren dat u op een dag uw hoofd er niet bij hebt, uw tank vult met de verkeerde brandstof en uzelf veel ongemak op de hals haalt, nog afgezien van zinloze kosten die kunnen oplopen tot een paar duizend euro?

Het gevoel van veiligheid dat de montage van de SoloDiesel-tankafsluiter u biedt, kost ongeveer net zo veel als een tank brandstof voor een middenklassevoertuig. De kosten ten gevolge van benzine in de tank van een dieselvoertuig kunnen tot een honderdvoud hiervan oplopen.

Sommige kosten ten gevolge van verkeerd tanken blijven zelfs “verborgen” en manifesteren zich pas op de lange termijn. Vaak zijn we ons er zelfs niet eens van bewust dat deze kosten nog voortvloeien uit verkeerd tanken.

Als u uw vergissing onmiddellijk bemerkt en de motor van uw dieselvoertuig met benzine in de tank niet start, kunnen de reparatiekosten beperkt blijven tot minder dan 200 euro. De garage zal uw tank leegpompen voor zo’n 80 tot 100 euro. Hierbij moet u echter de sleepkosten optellen; deze zijn uiteraard afhankelijk van de afstand tussen tankstation en werkplaats. De kosten voor de brandstofafvoer, die ecologisch verantwoord moet geschieden, behoren ook tot de totaalprijs.

Ontgrendel uw voertuig niet nadat u een vergissing hebt gemaaktAls u de motor al hebt gestart en er dus benzine in de dieselpomp is terechtgekomen, zult u beschadiging van beweegbare motoronderdelen niet kunnen voorkomen, omdat het smeervermogen van benzine tekortschiet. Bij verkeerd tanken zullen zeer waarschijnlijk brandstofpomp, dichtingen, filter, brandstofleiding en injector beschadigd raken. Als u enige tijd blijft rijden met de verkeerde brandstof, zal de schade alleen maar toenemen.

Jaarlijks zijn er in de EU naar schatting 1 miljoen voertuigen in reparatie ten gevolge van verkeerd tanken. Berekeningen laten zien dat de gemiddelde reparatiekosten van een benzine-aangedreven dieselmotor 6.000 tot 8.000 euro bedragen en in extreme gevallen kunnen oplopen tot 15.000 euro.

Bij de nieuwste dieselvoertuigen met moderne electronica is extra voorzichtigheid geboden en mogen de portieren niet worden ontgrendeld nadat u hebt bemerkt verkeerd te hebben getankt. Ontgrendeling is voor een aantal modellen het sein om de voorverwarmingscyclus van het gloeipatroon te starten en brandstof in te spuiten in de pomp ten behoeve van een snellere start van de motor.
Copyright 2012, Solodiesel